In Vitro

In vitro’ betekent letterlijk gewoon in ‘glas’. In laboratoriumomstandigheden kweken betekent dat je de beïnvloedende factoren zeer goed kunt controleren. Stukjes plantenweefsel (blad, wortel, ...) worden onder steriele omstandigheden in glazen schaaltjes of potjes gekweekt op een geschikte voedingsbodem.  Door toevoegen van de optimale voedingsstoffen en plantenhormonen, groeien de stukjes uit tot volwaardige planten. Zo worden allemaal identieke planten gekweekt: klonen van de oorspronkelijke plant. Zo kan je snel grote hoeveelheden planten laten opgroeien en onderzoeken. Je kan nagaan wat de invloed is van ziekteverwekkers of andere beïnvloedende factoren en snel selecteren met welke planten je best verder kweekt.

Waarom In vitro aquariumplanten?

In vitro planten worden in een laboratorium onder steriele omstandigheden gekweekt. Kleine stukjes plantweefsel worden op speciale gel geplaatst en nieuwe, gezonde, algenvrije, pesticidenvrije, slakkenvrije, ziektevrije plantjes groeien op in het potje. Eén potje is rijk gevuld met tal van jonge scheuten, vol groeipotentie!

Gebruiksaanwijzing voor in vitro aquariumplanten:
Spoel voorzichtig alle gel zorgvuldig van de planten af onder een kraan. Knip de plantjes in kleine porties. Plant de stekjes zo veel mogelijk afzonderlijk van elkaar met een fijne pincet. Laat het groeien!

1-2-Grow!

Kleine plantjes met groot succes. 1•2•Grow! Hier worden zeer jonge planten gekweekt en rechtstreeks vanuit ons laboratorium geleverd. De planten zijn gegarandeerd vrij van slakken, algen en pesticiden en zijn dus totaal onschadelijk voor gevoelige garnalen en vissen. Het assortiment biedt unieke planten!

Succes met uw aquarium hangt grotendeels af van de juiste plantenkeuze. In een 1•2•Grow! cup koopt u een groot aantal planten die in kleine porties kunnen worden verdeeld en een groter gebied kunnen bedekken. Planten zijn vanaf het begin compact dus je zult een dichte en mooie groei ervaren, als je ze vanaf het begin de juiste bemesting en CO2 geeft! Het assortiment is perfect voor kleine en middelgrote aquaria, en uw geduld zal worden beloond...

Het assortiment biedt verschillende mossen en specialiteiten zoals Rotala macrandra, Rotala 'Bonsai' en miniversies van traditionele soorten zoals Alternanthera en Eleocharis.
Bekijk hier onze video over het omgaan met deze planten of lees hieronder:

  • Carefully take the plant out of the cup and rinse off the growing media under the tap. 
  • Split the plant in 6-8 portions using your fingers or sharp scissors (for small foreground plants). 
  • Plant portions into the substrate using tweezers. Then watch them grow!