M serie

Info:
Twinstar M5 algenverdelger 20-120 liter

Met de Twinstar gaan de planten zich beter ontwikkelen in een nieuw ingericht aquarium. Tevens zal het evenwicht in het nieuwe aquarium sneller plaats vinden.
Daarom heeft u de Twinstar nodig om algen tegen te gaan zoals:
groene algen
draadalgen
bruine alg
blauwe alg
pluis alg
groene punt alg

Twinstar remt groene algen op een effectieve manier, zonder een schadelijke invloed op de ecologische omgeving van het aquarium, en houdt het aquarium schoon door het elimineren van alg sporen die ontstaan bij de eerste vermeerdering. Een steriliserende werking met microbellen vernietigen de celwanden van groene algen en zorgen voor de remming van de groei. Het is zeker niet giftig en onschadelijk voor de belangrijke aerobe bacteriën. Door het bevorderen van de groei van de planten, zijn de planten in staat om de groene algen af te remmen, door te zorgen dat de algen geen voedingstoffen meer kunnen opnemen. Hierdoor ontstaat er een positieve ecologische cyclus.

Wanneer uw aquarium nieuw is opgezet, zal u de effecten van de Twinstar duidelijk kunnen zien.

Twinstar bevordert de plantengroei op zijn best met wel 50%. Het verhoogt de licht intensiteit op de planten, door het elimineren van de algengroei. Het activeert de micro-elementen in het water waardoor de voedingstoffen beter worden opgenomen.

Waarom groeien de planten beter en sneller met de Twinstar?
De wet van de minimale behoefte, is de belangrijkste regel in de plantkunde. Voor een goede plantengroei zijn meerdere elementen nodig, zoals voeding, temperatuur, licht etc. Als er maar 1 van deze elementen ontbreekt of niet voldoende aanwezig is, zal de groei van de plant stagneren en te korten vertonen. In een pas opgestart aquarium worden de meeste stoffen zoals Nitraat, Fosfaat en kalium toegevoegd door middel van vloeistoffen of poeders. Al snel kan er een te kort ontstaan aan micro-elementen. (dit is wat anders dan Nitraat, Fosfaat en Kalium). Om het aquarium goed in evenwicht te krijgen zijn al deze stoffen en micro-elementen van levensbelang.

Twinstar verhoogd de micro-elementen en zorgt voor een snellere plantengroei door het tegen gaan van algen.

Twinstar en een bestaand aquarium
Ook in een al bestaand aquarium zal de Twinstar zijn werk doen, net zoals hierboven omschreven. In een bestaand aquarium kunnen de alg sporen al langer aanwezig zijn en heeft de Twinstar wat langer de tijd nodig. Bestaande algen worden niet verwijderd door de Twinstar maar wel de sporen van deze algen. Wanneer er goed onderhoud samen met de Twinstar plaats vindt, zullen de sporen weg blijven en uiteindelijk de algen ook. De Twinstar zal niets aan groenwater (waterbloei) kunnen doen.
De Twinstar heeft een geprogrammeerd ALC programma en werkt geheel automatisch en past zich aan naar de situatie in uw aquarium. Wanneer de Twinstar gebruikt word volgens de handleiding en de Twinstar elektrode regelmatig voorzichtig schoongemaakt wordt, zal de elektrode na ongeveer 9-14 maanden vervangen moeten worden.

Twinstar M5 heeft 2 mode instellingen:
Mode 1: voor aquaria van 20-60 liter water.
Mode 2: voor aquaria van 65-120 liter water.
Specificaties:
Diameter van elektrode: 5,3 cm
Stroomaansluiting: 100-240V / 50-60 Hz
Stroomspanning in bedrijf: 15V
Kabellengte van IC controler naar elektrode: ca. 50cm
Kabellengte van stroomstekker tot IC controler ca. 180cm
Inclusief: Twinstar reactor M5
Exclusief: AquaCradle (ophanging)
Niet geschikt voor zeewater.