Hulpmiddelen voor het maken en verzorgen van een aquarium

Elke aquariumeigenaar heeft het juiste gereedschap nodig om zijn aquarium te creëren en te onderhouden. Ontworpen om perfect te voldoen aan de eisen van professionele aquascaping en normale aquaria. Gemaakt van hoogwaardig staal, made in Japan, (met een extreem glad oppervlak) voor scharen met de beste kwaliteit en de hoogste precisie. De tangen hebben kruislings gecanneleerde uiteinden om de planten optimaal te bereiken zonder ze te knijpen. Alle gereedschappen zijn qua gewicht geoptimaliseerd voor werken zonder moe te worden. Ze maken het werken in het aquarium leuker!

Scharen:

Binnen de eerste 6 dagen zullen de planten zichtbaar groeien en wordt uw gereedschap belangrijk: met behulp van verschillende scharen worden de planten bijgesneden en bladeren verwijderd, als ze niet perfect groeien of te veel ruimte lijken in te nemen. De veerschaar ( JBL PROSCAPE TOOLS S SPRING ) is perfect geschikt voor het snoeien van mos en fijne planten. Met een haakse schaar ( JBL PROSCAPE TOOLS S CURVED ) is het knippen van planten zeer eenvoudig en met de golfschaar ( JBL PROSCAPE TOOLS S WAVE ) wordt het trimmen van het (aquarium)gazon een fluitje van een cent.

Grootte doet er toe

Klik hier om eDe scharen van het JBL ProScape gereedschapsassortiment zijn verkrijgbaar in lengtes van 20 en 30 cm. Over het algemeen zijn kortere scharen nauwkeuriger in gebruik dan lange. Maar omdat sommige aquaria grotere waterdieptes hebben, zijn langere scharen ook behoorlijk populair. Ze stellen je in staat om op iets grotere afstand te werken en je arm minder onder te dompelen.

JBL ProScape Tool Bag

Zodra uw gereedschapsverzameling groeit, moet u nadenken over waar u ze neerzet. Onze JBL PROSCAPE TOOL BAG biedt de oplossing. De praktische, waterdichte en hoogwaardige tas kan in een sling worden gedragen of rechtop worden gezet om al uw gereedschap bij de hand te hebben voor proscaping.

Gebruik voor elke ProScaper de juiste tools voor het ontwerpen en onderhouden van scapes

De JBL ProScape gereedschappen voldoen perfect aan de eisen van de professionele aquascaping. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig staal, made in Japan, (met een extreem glad oppervlak) voor scharen met de beste kwaliteit en de hoogste snijprecisie. De tangen hebben kruislings gecanneleerde uiteinden om de planten optimaal vast te houden zonder ze te knijpen. Alle instrumenten hebben een ideaal gewicht voor een moeiteloos gebruik. Een aquarium inrichten kan niet leuker zijn!

Aquascaping-kampioenen zullen uitleggen waar elk JBL ProScape-gereedschap voor nodig is:

JBL PROSCAPE TOOLS SP STRAIGHT :
Het is praktisch onmogelijk om het bodembedekkende materiaal netjes vorm te geven zonder de tweezijdige JBL spaan.

JBL PROSCAPE TOOLS S STRAIGHT :
De rechte schaar is nodig om de steenwol of zelfs de gelatine van de kweekplanten te verwijderen. Eerst knip je de wortels minimaal 50% terug en daarna hark je met de punten van de schaar de steenwol uit de wortels.

JBL PROSCAPE TOOLS P SLIM LINE :
On long roots, e.g. from Cryptocorynes, the combing out of the rock wool works better with the slim line pincers than with the scissors. When inserting the plants we use the slender pincers to place the plants deep into the ground.

JBL PROSCAPE TOOLS S SPRING :
In addition to the cutting of moss the spring scissors are ideally suited to remove the plant leaves before insertion. Especially when many leaves have to be removed, the fatigue-free work with the JBL spring scissors is a real relief.

JBL PROSCAPE TOOLS S CURVED :
Wie in een opgezet aquarium bladeren wil knippen, kan niet zonder een schuine schaar. Snijd de bladeren altijd zo dicht mogelijk bij de voet van de plant!

JBL PROSCAPE TOOLS S WAVE : Golfscharen zijn de beste manier om grip te krijgen op grasvelden onder water.

Lange pincettenzijn essentieel bij het inbrengen van planten. Voor enkele planten geven veel professionals de voorkeur aan de rechte versie
( JBL PROSCAPE TOOLS P STRAIGHT ),
terwijl meerdere planten samen vaak gemakkelijker kunnen worden ingebracht met de gebogen tang
( JBL PROSCAPE TOOLS P CURVED ).